O Zvezi geografov Slovenije

Zveza geografov Slovenije (prej Zveza geografskih društev Slovenije) je krovna stanovska organizacija slovenskih geografov. Ustanovljena je bila že leta 1922 in je zato eno najstarejših strokovnih društev  v Sloveniji. Člani Zveze geografov Slovenije so samostojna geografska društva. Njihova skupna naloga je razvijati društvene dejavnosti na eni in krepiti geografijo kot znanost na drugi strani. Aktivnosti obsegajo strokovna predavanja, priprava didaktičnega gradiva, organiziranje strokovnih ekskurzij po Sloveniji in bližnji okolici.

Zadnji številki periodičnih publikacij:

Geografski vestnik 88-2 (2016),

Geografski obzornik 63-3,4 (2016).

Obvestila

Zborovanje slovenskih geografov 2017

22. in 23. septembra letos bo zborovanje slovenskih geografov, tokrat v Mariboru. Rdeča nit stanovskega srečanja bo pokrajina med Pohorjem in Slovenskimi goricami. Poleg tega želijo organizatorji pokazati novosti iz področja didaktike geografije, dosežke geografov z raziskovalnih ustanov ter drugih področij delovanja geografov.  Ob tem bo na ogled tematsko raznolika razstava, pa klepetalnica, ekskurzije, družabni večer, občni zbor ZGS, podelitev priznanj ZGS, vse to in še več - pravi  festival  geografije.

Na spletni strani  http://zborovanje2017.ff.um.si/ je program zborovanja, prijavnica ter druge informacije o zborovanju.
Kontaktni e-naslov: zborovanje2017@um.si.

Prispevajte svoj delež k festivalskemu vzdušju tudi vi in pridite v Maribor!

 več o tem >>

Postanite član Zveze geografov Slovenije
V Zvezo geografov Slovenije se lahko včlani društvo ali posameznik. več o tem >>